Action photography

Până de curând trăiam cu impresia că îmi place fotografia de sport și wildlife. Nu, frate! Nu! Îmi place la nebunie fotografia de acțiune. Momentele acelea care te obligă să ții un ochi pe vizor iar celalalt deschis de frică să nu pierzi vreun cadru spectaculos. Acele momente care reușesc să te surprindă chiar dacă fiind foarte documentat tu încerci să anticipezi ceea ce urmează. Acele condiții aparent imposibile pentru fotografiat care te fac să zâmbești cu satisfacție atunci când ajungi în fața PC-ului și vezi rezultatele eforturilor tale.

Asta am conștientizat în urmă cu o săptămână când, mergând la concertul Desant am hotărât să-mi iau aparatul foto la mine și să încerc câteva cadre. Hm … câteva … 🙂

Trebuie să recunosc faptul că mi-a fost puțin teamă de lipsa luminii în timpul concertului, știind că aparatura din dotare nu-mi permite o valoare ISO prea ridicată … și în dorința de a mă destinde am tras câteva cadre în timpul probelor de sunet care au avut loc într-o lumină caldă de seară.

b-056-DSC_0015

b-056-DSC_0047

b-056-DSC_0051

Am mai spus și cu alte ocazii că-mi place să prind cadre și din perspectiva spectatorului, astfel privitorul își poate reaminti cu ușurință trăirile și atmosfera de la fața locului. Din acest motiv startul concertului m-a surprins chiar în fața scenei, în primul rând … și nu am regretat. Am putut lua efectiv pulsul spectatorilor, am putut simții emoția fanilor ce vibrau de nerăbdare înaintea intrării trupei pe scenă și nu în ultimul rând am avut parte de un adevărat show.

Mi-au plăcut piesele, mi-a plăcut mișcarea scenică și uneori mi-au plăcut și luminile … atunci când cădeau pe subiectul încadrat de mine. 😀

Leave a Reply