Arieşeni

Schiurile, clăparii şi bagajele erau deja pregătite, când, aruncând o privire afara am observat că a început să ningă. Ştiam că la Arieşeni era deja zăpadă, dar faptul că se mai adăuga un strat pe pârtie, nu putea să fie decat de bun augur şi asta ne bucura, chiar dacă ne aştepta un drum de câteva ore pe soselele patriei. Dimineaţă urma să constatăm că drumarii chiar erau la datorie şi că singurul lucru obositor la volan era ninsoarea care încă nu se oprise.

În consecinţă călătoria a decurs fără evenimente neplăcute, iar după ce am ajuns la destinaţie, ne-am salutat gazda, ne-am echipat corespunzător şi ‘ţuşti’ … spre pârtie. Eram pentru prima oară la Arieşeni şi ne omora nerăbdarea să schiem pentru prima oară în iarna asta, aşa că, fără să studiem prea mult zona am căutat un loc de parcare şi ne-am îndreptat spre pârtie (pârtia Vârtop, jud. Alba). Abia mai târziu am aflat că există o pârtie şi în cealaltă parte a indicatorului ce semnaliza limitele de judeţ dintre Bihor şi Alba.

Vechea pârtie de la Vârtop se prezenta într-un mod obişnuit pentru o pârtie de pe plaiurile mioritice, cu fel de fel de buticuri si tarabe la bază, teleschi pentru transportarea schiorilor spre vârf şi cu o suprafaţă denivelată, fapte care nu ne-au împiedicat să ne bucurăm de primele coborâri pe schiuri din aceasta iarnă şi de peisajele superbe ce se aşterneau la picioarele noastre, odată ajunşi în vârf.

One comment:

Leave a Reply