Campionatul Național de Drift 2016 – Et.1 Prejmer

Driftul. Toți avem impresia că știm ce înseamnă. Mașini puse de-a latul, mulți cai putere, mult fum, cauciucuri arse și uneori cerculețe. Totul pare simplu. Tragi frâna de mână și îi dai gaz. Da, pare, dar nu e! Și nu mă refer aici la cerculețele făcute cu prietenii într-o parcare goală sau la manevre riscante pe un carosabil înghețat pentru a-ți impresiona prietena, ci la driftul ca disciplină sportivă. În competițiile de drift ai nevoie de tehnică, de talent, de tactică și multă, multă concentrare pentru că acolo, ca în orice competiție sportivă există reguli.

Banner_fin

Partener Sport & Outdoor Photography pentru acest eveniment

Etapa ce a avut loc weekend-ul trecut la Prejmer a reprezentat prima etapă din primul Campionat Național de Drift sub egida FRAS și recunoscut de Ministerul Tineretului și Sportului din România. Practic a fost prima competiție de drift 100% legală și cu această ocazie a fost scrisă prima filă dedicată driftului în cartea de istorie a motorsportului românesc.

Personal am avut plăcerea să însoțesc echipa Ramonei Rusu la această etapă și implicit am avut acces în ”buricul târgului” unde pe de o parte simți din plin toată emoția, poți să citești pe fețele piloților concentrarea, stresul, grijile, dezamăgirea sau bucuria, dar mai ales poți asista la discuțiile dintre ei.

Leave a Reply