Cupa Concordia 2014

Pădurea de lângă Tapia e deja obișnuită cu cicliştii ce pedalează aproape zilnic pe traseele amenajate de pasionaţii de ciclism din Lugoj, iar o dată pe an, atunci când zona e foarte  animată toată lumea ştie că aceasta e ziua în care are loc Cupa Concordia. În 2014 această zi de sărbătoare sportivă a fost duminica trecută.

Reacţiile de după concurs referitoare la frumuseţea traseului probabil că le-aţi citit majoritatea dintre voi, aşa că e de prisos să încep şi eu să-l ridic în slăvi, mai ales dupa 3 zile de la desfăşurare. Mi se pare însă corect să precizez că deşi înainte de start nu am prea fost încântat de hotarârea organizatorilor de a avea practic două curse diferite pentru Elite şi amatori, mai târziu mi-am dat seama că ideea a fost de fapt una foarte bună. În felul acesta concurenții cel mai bine cotați au avut parte de un traseu degajat și au putut să-și păstreze ritmul lor fără a fi împiedicați de cei pe care cu alte ocazii îi depașeau cu una sau două ture. În plus spectatorii au putut să urmărească mult mai ușor evoluția favoriților și distanțele dintre ei la fiecare tur.

Tot de organizare ține și marcarea traseului și trebuie sa spun că mie, ca fotograf, mi s-a parut enervant de bine marcat … în sensul că mi-a fost destul de greu să obtin cadre în care să nu apară acea bandă care delimita marginile zonei de rulare a concurenților. 😉

Acestea fiind spuse, e rândul meu să vă prezint rezultatul muncii mele. Enjoy!

Leave a Reply