Dumbrăvița MTB RaceDays 2016

A trecut deja ceva vreme de când concursurile de biciclete apăreau ca ciupercile după ploaie, iar sita timpului a determinat oportuniștii să lase locul profesioniștilor pentru a se ocupa de organizarea unor astfel de evenimente. Și acest lucru se poate observa încă de la vizita pe site-urile de prezentare, la locațiile strategic alese și până la detalii precum posibilitatea de a face duș după cursă.

Banner_fin

Partener Sport & Outdoor Photography pentru acest eveniment

În altă ordine de idei cred ca Timișoara chiar avea nevoie de un concurs precum Dumbrăvița MTB Race Days și mă mir că acesta nu a apărut mai devreme. Mai ales că rețeta exista deja dacă ne uităm la ”Prima evadare” a fiecărui an, organizată în București. Ca ingrediente principale e nevoie de un oraș mare cu împrejurimi presărate cu drumuri agricole sau poteci prin păduri și o diferență de nivel suportabilă pentru marea majoritate a pasionaților de ciclism. Traseul accesibil și distanța mică de oraș îi va face pe mulți plimbăreți pe două roți să își dorească o participare la un concurs, chiar și doar de dragul ideii de competiție.

Nu știu dacă asta a fost ideea organizatorilor când au gândit locația concursului, dar faptul că la start s-au aliniat aproximativ 100 de concurenți încă de la prima ediție e de bun augur și e semn că rețeta dă roade.

Leave a Reply