Gura Humorului

Încă de la începutul anului 2012 se punea în discuție varianta de a merge în Moldova, ba la rude, ba să vizităm mănăstirile și până la urmă iată că am ajuns în Bucovina în perioada revelionului. Trebuia aleasă o locație unde să existe și pârtie de ski, deci s-a ales Gura Humorului. Nu știam prea multe despre cabana pe care am închiriat-o, decât ca o sa încăpem toți în ea 😀 , că se află la o distanță de 1 km de pârtie (ceea ce nu e chiar adevarat), iar proprietarul ne-a asigurat că avem încălzire centrală (adevarat), pe cărbuni (a făcut mișto de noi … era pe gaz 😀 ). Ajunși acolo am constatat că locul unde eram cazați putea fi denumit cu ușurința “acasă”, pentru că are toate dotările necesare să te relaxezi și să te simți bine, camere încăpătoare, living, bucătărie, atmosferă primitoare și călduroasă și chiar și net wireless, iar când ieși pe terasă ți se așterne tot orașul la picioare, iar pârtia de ski apare drept în fața ochilor … e adevărat că la aproximativ 1 km dacă zbori deasupra orașului. 😉

b-028-panorama-01

b-028-panorama-02

 

A doua zi, pentru că afară era senin și frumos am mers să vizităm Cetatea de Scaun a Sucevei și Muzeul Satului Bucovinean. După ce ne-am învârtit printre ruinele cetății însoțiți de ghidul nostru, Ciprian Știe-Tot, la ieșire ne-am dorit o poză de grup. Și pentru că în afară de noi, singurii vizitatori aflați în zonă erau 3 persoane de origine asiatică, Alex i s-a adresat respectuos unuia din ei în limba engleză, rugându-l să ne facă o poză. După câteva momente de derută, în care acesta nu înțelegea ce vrem de la el, iar cineva din grupul nostru a zis : “Haide mai, că vă fac eu poză!!”, cetățeanul de origine asiatică tresare și zice : “Aaaa, poza!! Haide, repedte, repedte!!”. E clar că în acea poză toți am ieșit cu gura pană la urechi!

4 comments:

  1. Foarte frumos . Si uite asa stiu si eu cum va-ti distrat si ce ati vizitat.Unele locuri le-am revazut cu emotie, datorita placeri tale de a face poze.

Leave a Reply