Oroshaza

Mi-a fost dor de Oroshaza! Mi-a fost dor pentru că acolo am “evadat” pentru prima oară în afara ţării pentru distracţie şi nu în interes de serviciu; pentru că acolo am văzut pentru prima oară pe viu cum un lac mic, aproximativ cât un sfert din Surduc poate fi exploatat în mod corect … nu cu “plaje” neamenajate la capatul carora ai o barieră şi un birt şi trebuie să plăteşti doar pentru că paşeşti într-un spaţiu unde n-ai nimic, nu cu vile, cabane, căbănuţe şi  drumuri prafuite … nu! În locaţia despre care scriu e amenajat un mic aquaparc cu multe bazine cu apă mai caldă sau mai rece, mai adâncă sau mai mică în funcţie de preferinţele fiecaruia; cu tobogane, spaţiu verde, vestiare, sală de mese cu cantină, cu centru SPA şi saloane de masaj, cu tot ce e nevoie pentru a te putea relaxa în voie. Şi pentru că mi-a fost dor şi, trebuie să recunosc, şi datorită faptului că e destul de accesibilă din punct de vedere financiar, am hotărât ca primele zile din concediul de anul acesta să le petrecem la Oroshaza!

Chiar dacă ne-am mai bălăcit pe acolo şi în trecut, locaţia unde se află pensiunea la care urma să fim cazaţi ne era necunoscută. Astfel, ne-am înarmat cu două aparate GPS, ne-am îmbarcat în două maşini şi am pornit la drum. Drumul până în oraş a fost lipsit de peripeţii, chiar dacă la graniţă eu n-am observat ghişeul care-l adăpostea pe vameşul român şi era să trec prin vamă ca prin curtea casei parinteşti. ;- )) Am dat în marşarier, mi-am cerut scuze şi totul a decurs normal. Ajunşi deci în Oroshaza probabil că fiecare din noi răsufla uşurat că n-am ajuns te miri pe unde … poate la graniţa cu Austria şi nici n-am mai mers pe jos zeci de Kilometrii. Când ne gândeam deja liniştiţi la mâncare şi la duşul fierbinte ne-am dat seama că ne cam învârtim aiurea, iar GPS-urile ne îndrumă unul către fundături iar celălalt ne arăta să înaintăm cu încredere într-o pădurice şi chiar în lac!! Conştienţi fiind că hărţile după care ne ghidăm nu-s tocmai cele mai actuale am oprit, am organizat iute o şedinţă în care mai mult am râs decât am discutat şi am hotărât să ieşim din nou la drumul principal de unde GPS-ul ne-a deviat pe o străduţă de pe marginea lacului şi de acolo am ajuns la destinaţie (“pe partea stângă a drumului” … Dăă, pe dreapta era lacul!!).

Pensiunea e înconjurată de o pădurice de conifere şi foioase, are loc de joacă pentru copii (unul foarte încăpător), tot felul de rondouri cu flori, locuri de parcare amenajate în zone cu umbră, teren de handbal, biliard, hockey de masă şi chiar biciclete, care aveam să aflăm mai târziu că nu erau de închiriat, ci orice client era liber să plece oricând la o plimbare. Ieşirea din curtea pensiunii te duce direct spre malul lacului plin de stufăriş şi către pontonul unde poţi sta la pescuit (lucrul acesta l-am aflat după întoarcerea în ţară).

2 comments:

Leave a Reply