Peștera Românești MTB

Da, știu că postarea asta vine cu mare întârziere, dar au existat motive întemeiate pentru asta. Și fără să înșir aici tot felul de scuze, hai să trecem la evenimentul ce a avut loc săptămâna trecută în Românești.

Întâi de toate nu mă pot abține să le atrag atenția organizatorilor că Românești din Timiș nu e comună, ci e un sat din componența comunei Tomești. Nu pentru că sunt răutăcios sau caut nod în papură, dar eu dacă aș fi de prin Brașov și aș căuta pe Google ”comuna Românești” aș ajunge poate super-pregătit de concurs prin județul Botoșani și cred că aș cam injura puțin printre dinți. Care-i faza? Ce dacă-i sat? Mie nu mi-e rușine să spun că am crescut la sat … vouă vă e că organizați competiții acolo? Exact! Nici nu trebuie. Dimpotrivă, trebuie să ne mândrim că acea zonă are un potențial imens pentru astfel de activități și nu numai.

Și pentru că am pomenit de asta, Peștera Românești MTB este deja al treilea concurs de ciclism organizat în zonă, iar asta nu poate decât să ne bucure. Foarte tare! La cât mai multe. Atâta timp cât nu vă ”călăriți” unii peste alții (cum fac unii organizatori prin alte sporturi) și vă respectați reciproc … bravo și la mai mare!

Inițial aveam de gând să-mi povestesc peripețiile de pe traseul plin de noroi lutos și cum soarele a aparut dintre nori chiar în momentul oportun pentru a-mi strica planurile după ce mi-am pregătit minuțios cadrele și am curățat locul ales, dar pentru că sunt atât de mult în întârziere n-o mai lungesc. Spun doar că dacă n-ar fi ploat în noaptea ce a precedat startul, traseul era unul foarte frumos si cu porțiuni de mare viteză. Așa … a fost unul interesant, tehnic și probabil (cu riscul de a mă repeta) … de neuitat.

Leave a Reply