Viena

Era primavara anului 2011, o primavara friguroasă când ne-am hotarât ca peste două saptamâni să ne petrecem weekend-ul la Viena. Zis şi făcut, au început pregătirile: verificat itinerariul, hotărât ce obiective vor fii vizitate, rezervat cazare, etc. Porneam din Lugoj patru persoane, urmând ca acolo grupul să se completeze cu încă un membru ce se întorcea din Germania, membru ce aveam să constatăm mai târziu că nu a venit singur, ci însoţit de o viroză nimicitoare.

Drumul pâna acolo a decurs normal, fără evenimente neplăcute, dar cum o călătorie devine de neuitat în momentul în care încep peripeţiile, acestea au început să apară pe bandă rulantă imediat după intrarea în Viena. Ştiţi câte străzi au numele începând cu “Maria-Theresie”? Nu? Noi ştim, cel puţin 3, iar două dintre ele au fost “bobinate” de noi în încercarea de a-l găsii pe al cincelea membru şi (deocamdată) fidela lui viroză. La fel de greu a fost şi să gasim loc de parcare aproape de primul obiectiv turistic pe care ne-am propus să-l vizităm: ne-am învârtit puţin pe lângă Palatul Schonbrunn, ne-am îndepartat puţin în căutarea locului de parcare, l-am găsit şi ne-am dat seama că avem cam o oră de mers pe jos înapoi! O plăcere având în vedere frigul de afară! N-am talent la descrieri impresionante, aşa că las imaginile să vorbească în locul meu.

4 comments:

  1. "viroza fidela"???!!!!!
    era mai degraba "obsedata", "posesiva", "cu fierbinteli", "dornica sa ma tina doar la pat"
    te rog frumos sa nu ii minimalizezi intensitatea!
    🙂

  2. eee, trebuie sa mai mergem o data sa vizitam ce a ramas nevizitat si sa vedeti atunci poze si … poate merge toata trupa la parcul de distractii 🙂

  3. Mai Cipi ai avut tu o susta pacolo pe la sirbi de ai vrut sa ne treci granita clandestin :)) Poate aflam la tura urmatoare de Viena :))

  4. Data viitoare nu scapati de Aquarium (Peste .3.500 de specii de apa pot fi admirate la Acvariul din Viena), prima oara m-ati pacalit cu Zoo, n-o sa mai tina! 😀

Leave a Reply