Criterium Cupa Timișoarei 2016

Criterium reprezinta o cursă de biciclete constând în mai multe ture parcurse pe un circuit închis. Timișoara a găzduit pentru prima oară un astfel de concurs duminica trecută când pentru câteva ore străzile din inima orașului s-au transformat în circuit.

Banner_fin

Partener Sport & Outdoor Photography pentru acest eveniment

Ioana e schioare și în timpul sezonului cald se pregătește practicând alte sporturi pentru a se menține în formă. Astăzi se îndreaptă împreună cu părinții către punctul de înscriere în concurs. Are emoții, va fi pentru prima oară când se va închide circulația pe o șosea pentru ea. Pentru ca ea și încă 38 de copii să simtă fiorii competiției.

Alina e mâna dreaptă a managerului HR într-o multinațională și speră că într-o zi va face pasul cel mare. Duminica e zi de shopping. Aseară s-a întors târziu de la club și a parcat pe undeva pe lângă Catedrală. Se îndreaptă spre mașină cu telefonul la ureche și constată că circulația e închisă, iar în spatele mașinii ei e un gard de metal. Enervată la culme îi cere socoteală polițistului din apropiere, dar văzând că nu are nici o șansă să plece cu mașina, renunță. Îi explică prietenei ei că ziua de shopping e ruinată și se așează pe o bancă la umbră.

Între timp Ioana ia startul și are probleme la bicicletă. Primul instinct e să renunțe. E ultima, iar distanța dintre ea și pluton se mărește cu viteză amețitoare. Totuși, cu ajutorul oficialilor și susținută moral de public continuă în timp ce lacrimile îi curg pe obrăjori. Alina observă scena de la distanță și se decide să meargă mai aproape de zona de finish. Observă cum fetița cu ochii înlăcrimați a ajuns deja la jumătatea plutonului fruntaș, iar la final reușește chiar să câștige la categoria ei. Nici nu și-a dat seama când a început să aplaude și sa se bucure. Alina a descoperit că îi plac concursurile de biciclete, iar Ioana și toți ceilalți copii au învățat azi că în viață trebuie să lupți și să speri chiar dacă drumul către linia de sosire e plin de obstacole.

6 comments:

  1. chiar trebuie sa puneti watermark-ul acela atat de mare, pe toata fotografia? nu se putea undeva intr-un colt mai baieti? pacat

    1. Din pacate chiar trebuie. E singura modalitate de a-mi proteja munca fata de cei ce cred ca internetul e sacul fara fund a lui Mos Craciun. Cine doreste fotografiile fara watermark ma poate contacta oricand si le poate achizitiona contra cost. Totul costa: combustibil, aparatura, mancare, apa, etc. … si chiar nu vreau sa muncesc gratis pentru vreun ziar online publicat dintr-un fotoliu comod si calduros.

      1. De acord cu tine. Si eu am venit din alta localitate sa particip a acest eveniment si stiu ce inseamna aceste costuri……Succes n continuare….

Leave a Reply