TER Historic din 2018

Organizatorii Tour European Rally au anunțat în timpul conferinței de presă premergătoare etapei Ypres Rally că începând cu anul 2018 va exista un campionat european independent dedicat autovehiculelor istorice.

”Sunt încântat să fac anunțul referitor la acest nou campionat, rezultat al muncii noastre continue în cadrul Tour European Rally. Sper că piloții posesori de autovehicule istorice vor fi atrasi de conceptul nostru, adaptat special pentru nevoile lor.” a spus Luca Grilli, promoterul și organizatorul TER.

TER Historic va avea în calendar 6-8 etape, atât asfalt cât și macadam și va păstra caracteristicile Tour European Rally. Dealtfel, în timpul conferinței de presă s-a specificat faptul că TER Historic nu va fi un campionat de raliu de regularitate, ci de viteză.

Având în vedere faptul că prima etapă TER 2017 a avut loc la Cluj-Napoca, avem toate șansele ca în 2018 să putem admira pe probele din România bijuterii pe patru roți ce au făcut spectacol pe probele de mondial ale anilor ’60-’80.

Calendarul competițional 2018 va fi publicat pe site-ul terseries.com la finalul acestui an.

Leave a Reply