Brăneşti, Etapa IV a CN Motocross

Aşteptam deja de aproximativ doi ani desfăşurarea unei noi etape de motocross pe circuitul de la Brăneşti şi căutam periodic pe internet informaţii noi pe această temă. Astfel că, prin iunie am adăugat bucuros în agenda personală datele de 8 şi 9 septembrie 2012 ca fiind deja rezervate, fapt ce m-a obligat să refuz cu regret invitaţia organizatorilor concursului de MTB Arad Bike Race 2012 de a participa ca fotograf  la evenimentul din jud. Arad.

Aşadar sâmbătă dimineaţa m-am prezentat la circuitul de la Brăneşti, cu programul de desfăşurare în buzunar şi pregătit pentru o experienţă nouă din punct de vedere fotografic. Nu prea înţelegeam eu ce înseamnă clasele Quad, MK1, MK2 înscrise în program, dar mă aşteptam ca totul să se clarifice odată cu începerea antrenamentelor libere programate pentru acea zi, iar astfel duminică să revin pregătit pentru concurs atât din punct de vedere al unghiurilor şi cadrelor ce urma să le surprind, cât si din cel al modului de desfăşurare a unei etape naţionale de motocross.

Dar cum niciodată planurile făcute pe hârtie nu se concretizează în teren, la sfârşit am constatat că am plecat de acolo mai derutat decât am venit pentru că instalaţia de sonorizare era doar pentru muzică şi anunţuri adresate sportivilor, iar programul a fost decalat şi total dat peste cap datorită unor neînţelegeri între organizatori şi concurenţi.

Tot ce am putut eu distinge (ca un spectator aflat pentru prima oara prezent la un astfel de eveniment) a fost diferenţa dintre cei mici, cei mai mari şi cei mari! … şi vorbesc foarte serios! 😀

Leave a Reply