Echilibru

Se vorbește destul de des despre ”echilibrul vieții”, despre faptul că întotdeauna perioadele proaste din viețile noastre sunt compensate de perioade mai bune … și invers. Eu nu-s convins de lucrul ăsta, pentru simplul fapt că un astfel de bilanț se poate face doar la sfârșit, iar sfârșitul vieții știm cu toții ce înseamnă. Și concentrându-ne la tema nostră, înseamnă în primul rând imposibilitatea de a face un astfel de bilanț. 😉

Totuși, într-o perioadă foarte scurtă am avut parte de un exemplu de acest gen în domeniul fotografiei (pentru că, dacă încă nu v-ați dat seama, despre asta e vorba în acest blog: despre pasiunea mea pentru fotografie. 😉 ).

Săptămâna trecută am fost ”down”, iar unul din motive era faptul că mi-a ”picat” un hard-disk ce conținea 60 Gb de fotografii în format RAW realizate de mine! Oricum nu aveam o stare de spirit grozavă așa că nu m-am lasat surprins și am acționat cu calm reușind să recuperez o mare parte din ele. DAR … pentru că întotdeauna există și un ”dar” … ca să fie totul ”perfect” până la capăt, singurele directoare pe care n-am reușit să le recuperez au fost, bineînțeles, cele ce conțineau fotografii de la evenimente precum Raliul Sibiului 2012 și Motocross Brănești 2012. Nu e un secret faptul că genul de fotografie preferat de mine e cel din domeniul sportiv, în special concursuri auto, moto si biciclete … deci în capul meu se învârteau doar întrebări de genul ”de ce?”, ”cum??” și clasicul ”de ce mi se întâmplă mie!??”. N-am vrut să renunț atât de ușor, așa că am apelat la specialist și după vreo 4 zile de chin acesta a reușit să mai recupereze o parte din ele. Mulțumesc Cristi!!!

Ah, dar parcă trebuia să scriu despre echilibru. Right! So … astăzi am încărcat pe site-ul 500px.com una din fotografiile recuperate cu greu de Cristi, iar aceasta a ajuns pe locul 3 în topul preferintelor utilizatorilor, la secțiunea sport, iar în momentul în care scriu aceste rânduri are un coeficient de 95.8, în condițiile în care fotografia cea mai populară de din toate categoriile are coeficientul 99.6, iar pe site sunt încărcate zilnic mii de fotografii din toată lumea. 😀 Ce poate fi mai plăcut pentru un pasionat de fotografie decat faptul că munca lui e apreciată și lăudată de oameni din întreaga lume?

 Imaginea de mai sus este o captură făcută de aici: http://500px.com/popular?only=Sport .

Știu că postarea asta va fi considerată doar de laudă, dar ignorând asta … aș vrea sa știu ce parere aveți voi? Există acel echilibru în viața, sau nu?

2 comments:

 1. Daca vrei sa fi optimist, exista, daca vrei sa fi pesimist, nu exista.
  Si mie mi-a picat un HDD cu 200 de GB de una alta adunate in ani de zile, "de ce eu…." si nu am reusit sa recuperez nimic, and i'm the freaking "specialist", exista sau nu echilibru?
  I guess nobody knows, depends on the "mood" you're in.
  Over and out

  The specialist…….:P

  1. E cunoscut faptul ca specialistii rezolva in principal problemele altora si mai putin pe ale lor. Deci esti! 😀

Leave a Reply